Läsarröster

Tankar från några som läst

 

Recension från Omnible.se

Magdalena – Yeshuas ljus är en historisk kärleksroman, men också en bok om illusioner, blodig kamp och förföljelse. Historiens figurer får liv och resultatet är Magdalenas egen berättelse. Läsaren släpps in under Magdalenas hud och det är ur hennes ögon händelserna kring Yeshua skildras. Kärleken till den man hon älskar går som en röd tråd genom romanen. Magdalena – Yeshuas ljus kan läsas som ren underhållning, en kärleks- och spänningsroman. Den som vill gå djupare får också inblick i ett centralt historiskt skeende, som påverkar vår populärkultur, tänkande och politiska skeenden i världen än idag, nämligen Yeshuas förkunnelse och kampen mot meningsmotståndarna. Romanens kärna rör sig kring Magdalenas egen kamp som kvinna, för att bli tagen på allvar och få sin röst hörd i kretsen kring Yeshua, som ju bara bestod av män.

Ann-Sofi Gunnarsson

 ____________________________________________________

Wow, wow, wow!!!

Vilken fantastiskt härlig bok! Har redan läst halva och kan inte få stopp på mig själv när jag börjar. Jag fängslas helt av ditt sätt att berätta och Magdalenas kamp är i mångt och mycket samma kamp som varje kvinna kämpar idag!

Läsare augusti -20

 ____________________________________________________

Jag har läst ”Magdalena – Yeshuas ljus” – en bok som handlar om kvinnans kamp för sin existens och lika värde! 

Berättelsen känns både realistisk och trovärdig och är skriven med ett trevligt språk. Lotta Persdotter har fått med allt: spänning, tråkigheter, roliga saker, svårigheter, lösningar, kärlek och sorg. Ett romantiskt skimmer lyser dessutom igenom i hela boken. Den är mycket läsvärd!

Anette Johansson

 ____________________________________________________

LÄS! LÄS! LÄS! Magdalena – Yeshuas ljus!

En kärleksroman som utspelar sig parallellt med kristendomens födelse. Vi får följa Magdalena, fru till Yeshua (litterär version av den bibliska Jesus). Vi får insyn i relationen paret emellan och de svårigheter de stöter på. Detta varvas med det livskall Yeshua har och de livshändelser som är kända för gemene man i dag så som korsfästelsen, uppståndelsen och Kristi himmelsfärd. Det som gör denna bok så unik är det sätt som författaren har skildrat dem på, ur Magdalenas perspektiv. Med en fängslande berättarteknik fångar Lotta Persdotter mitt intresse från de första sidorna. Jag älskar det sätt som de kända händelserna i alla fall för mig, ges en ny förklaring och jag köper det med hull och hår, så när som på någon liten detalj. Den här boken kommer definitivt att vara på min topplista över bästa böcker som jag läst någonsin. Tack för upplevelsen och perspektivet!

Linda Landin, författare och innovatör

 ____________________________________________________

Fantastiskt bra läsning
Magdalena Yeshuas ljus av Lotta Persdotter är en vacker och varm berättelse som är både välskriven och lättläst. Man fastnar direkt för berättelsen. Jag tycker framför allt om att Lotta Persdotter låter kvinnorna ta plats i historien.

År 30 i Kana förlovas Magdalena med Yeshua och deras liv tillsammans styrs av strikta äktenskapsregler, efter både tålamod och väntan får de äntligen dela säng.
Tillsammans med tolv män följer Magdalena sedan Yeshua runt om i Galileen, samtidigt som hon kämpar för att finna sin egen plats i kretsen kring Yeshua, att inte bara begränsas till att vara mästaren kvinna.

En fängslande berättelse i en handling man känner igen men som här berättas ur ett nytt perspektiv. Samtidigt är boken en vacker kärlekshistoria och det är det som står i centrum.

Lotta Persdotter har skrivit en historisk kärleksroman full av berättarglädje, spänning och kunskap. Troende eller inte så är Magdalena Yeshuas ljus en fantastiskt bra läsning.

Tack så jättemycket till @lotta.persdotter för att jag fick läsa.

   #i_min_bokhylla

 ____________________________________________________

 

Tack så mycket för en väldigt stimulerande läsning av denna kvinnas berättelse! Jag tyckte mig verkligen lära känna Magdalena och hennes värld och jag förstår att det ligger ett omfattande och tidsödande forskningsarbete bakom skrivandet av detta verk med så stark koppling till historiska händelser. Efter att ha läst boken kommer jag alltid att se annorlunda på bibelhistorien – så intressant!

Håkan Telenius 

 ____________________________________________________

 

Ett tecken på att författaren lyckats är när man jobbar med boken och läser den i flera omgångar och ändå tycker att texten är riktigt spännande, fastän man ju vet precis hur det ska gå!

Helena Hansen, lektör och redaktör

____________________________________________________


LÄSARE 1: ”Det har varit en spännande resa att följa bibeltexterna ur ett annat perspektiv och med en annan tolkning än den gängse kyrkliga. Jag gillar kvinnoperspektivet och boken har fått mig att reflektera över hur dessa kvinnor i annan kultur och tidsålder har något som vi tappat bort – den nära kvinnogemenskapen där de stöttar och hjälper varandra genom livet. Det är en vacker historia med mycket kärlek, som jag varmt rekommenderar fler att ta del av.”

LÄSARE 2 : Jag tänker på mig och Magdalena som om vi är från två helt skilda världar, så långt ifrån varandra i tid och rum.  Ändå finns likheter mellan då och nu, mellan förväntningar och roller, mellan vad en kvinna bör och inte bör göra. Det var så gripande så jag inte kunde lägga boken ifrån mig.

LÄSARE 3: ”Språket lyfter mig in i händelserna och aktiverar alla mina sinnen. När jag kom till Salomes separationsscen började jag gråta. Just de orden skulle jag själv ha velat säga till min exman.”

LÄSARE 4: ”Jag har själv levt i kloster under en del av min barndom. Bokens levande språk fick bilderna att växa och minnena kom över mig igen, både goda och dåliga. Jag läste den från pärm till pärm och jag ska läsa den igen!

LÄSARE 5: Jag lär mig om evangelierna ur ett historiskt perspektiv. Jag skrattar till när jag minns berättelserna från söndagsskolan, men ser dem nu som en historisk skildring.