Publicerad den 1 kommentar

Månen är solens syster i tryckpressarna! Lansering 9 oktober!

Bokomslag Månen är solens syster
Bokframsida till ”Månen är Solens syster”

Året är 30 före vår tideräknings början, då katastrofen drabbar tvillingparet Selene och Helios. De är tio år gamla när de mister båda sina föräldrar Kleopatra VII och Marcus Antonius. Hellre än att låta sig visas upp i motståndarsidans triumftåg ändar förlorarna sina liv, men i deras ställe tar segraren Octavianus barnen med sig som gisslan. Syftet är att uppfostra dem till lojala undersåtar vid hovet i Rom.

Selene blir så småningom drottning i Mauretanien vid Nordafrikas kust medan Helios försvinner ut ur offentligheten för att söka sina rötter och försöka förstå sin egen framtid utifrån profetiornas förväntningar. Minnet av föräldrarnas nederlag och deras svärtade rykte driver båda barnen vidare i sina ambitioner att rentvå dem och inta sina förlorade roller som härskare över Egypten.

Månen är solens syster är en historisk roman skildrad ur förlorarnas synvinkel, samtidigt som romanen har ett existentiellt perspektiv. Utifrån spridda historiska ledtrådar bygger författaren upp tvillingarnas karaktärer så att de till sist står som fullblodiga människor och alternativa vinnare i askan av föräldrarnas förlust.

1 reaktion på “Månen är solens syster i tryckpressarna! Lansering 9 oktober!

  1. […] Här kan du läsa mer om Lotta Persdotter […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.