Publicerad den Lämna en kommentar

Osjysst balans!

I veckan lyssnade jag på Länsstyrelsens presentation av aktuell, svensk jämställdhetsstatistik, något som gav mig bilden av en grav slagsida mellan könen på, vågar jag säga, alla områden i samhället! SCB:s yrkesregister visar på en ytterst tudelad arbetsmarknad med många stora, närapå enkönade yrkesgrupper av snickare, fordonstekniker och städledare i den manliga vågskålen och vård-, förskollärar- och hemservicepersonal i den kvinnliga. När det kommer till chefskap är männens andel bland politiker, högre ämbetsmän och VD:ar mer än fyra gånger så stor som kvinnornas. Endast inom skola och hälso- och sjukvård är majoriteten av cheferna kvinnor. När slutligen lönegapet på den svenska arbetsmarknaden redovisas och det framgår att en genomsnittlig kvinna i Sverige tjänar ihop 2,9 miljoner kronor mindre under sitt arbetsliv än en genomsnittlig man, blir jag upprörd på riktigt!

Är det sjysst? Skriv en kommentar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *