Publicerad den Lämna en kommentar

Hur bodde man på MAGDALENAS tid?

I Israel kring år 0 var bostäderna vanligtvis av sten. Köpmän och jordägare hade hus byggda av stabila kalkstensblock som sammanfogats med kalkbruk. Medelklassens hus var ofta byggda av soltorkat tegel. Det var inte ovanligt att husen hade två våningar. En utvändig trappa ledde upp till övervåningen och taket, där man umgicks men ibland också sov under stjärnhimlen. Innerväggarna var ofta putsade och ytterväggarna vitkalkade.
Husen rymde ofta stora familjer i flera generationer. På bottenvåningen kunde det finnas separata sovrum och i huskroppens mitt, en innergård utan tak för matlagning och hantverksarbete. Innergården hade ofta fasta bänkar runt väggarna, där man satt eller låg till bords och åt.
I boken om Magdalena och Yeshua, har paret inget eget hus. De bor tillfälligt under många olika tak längs sina vandringar. Under två långa perioder i sitt liv bodde Magdalena till och med i grottor, först under uppväxten i den esseiska klostergrottan i Qumran – samma grotta där Dödahavsrullarna blev funna under 1900-talet – och sedan i en grotta med kunglig anknytning.

Vilken kung? Läs boken och finn svaret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *